Ексзаступницю Черновецького Кільчицьку звинувачують у шахрайстві з нерухомістю в Криму

Середа, 1 листопада 2023, 13:47 -
 

Колишню заступницю голови Київської міської державної адміністрації Ірену Кільчицьку підозрюють у незаконному заволодінні чужими коштами від продажу кримської нерухомості в особливо великих розмірах.

По це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя, яка скерувала до суду обвинувальний акт.

У повідомленні не уточнюється прізвище обвинуваченої.

Водночас, агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що йдеться про Ірену Кільчицьку.

Реклама:
 

За даними Кримської прокуратури, дії Кільчицької кваліфіковано як шахрайство (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України), їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

У повідомленні прокуратури зазначено, що 2021 року якийсь потерпілий, імені якого також не називають, вирішив продати власне майно на окупованому півострові Крим, щоб уникнути незаконного вилучення окупаційною владою. Загальна сума продажу становила 1,9 млн доларів (53,5 млн грн).

"Обвинувачена взяла на себе зобов'язання допомогти потерпілому в переказі коштів з окупованої території Криму на материкову частину України. Оскільки колишня заступниця голови КМДА була досить відомою в колі політичних і бізнес-еліт й мала матеріальні статки, потерпілий погодився скористатися її "послугами"", - повідомляє прокуратура.

Реклама:

Чоловік повністю виконав інструкції обвинуваченої щодо передачі коштів на окупованій території її спільнику.

Водночас колишня чиновниця надалі привласнила шляхом обману зазначені гроші та передавати їх потерпілому відмовилась, у результаті чого завдала йому матеріальної шкоди в особливо великих розмірах, ідеться в повідомленні.

Нагадуємо:

Кільчицька обіймала посаду заступника голови КМДА у 2006-2010 роках. У цей час посаду міського голови обіймав Леонід Черновецький.

До цього Кільчицька працювала в структурах Правекс-Банку.

Читайте також: Заступник Черновецького Ірена Кільчицька: понти в кредит

Реклама: