Індія вимагає X, YouTube і Telegram видаляти контент із сексуальним насильством над дітьми

Неділя, 8 жовтня 2023, 16:08 -

Уряд Індії звернувся до соціальних мереж X (Twitter), YouTube і Telegram з проханням переконатися, що на їхніх платформах немає матеріалів про сексуальне насильство над дітьми.

Про це пише Reuters.

У повідомленнях, надісланих Міністерством електроніки та інформаційних технологій, наголошується на важливості швидкого та остаточного видалення будь-яких матеріалів сексуального насильства над дітьми в соцмережах.

Компанії можуть бути позбавлені захисту від юридичної відповідальності, якщо вони не виконають вимог.

Реклама:

"Якщо вони не діятимуть швидко, їхню безпечну гавань відповідно до розділу 79 Закону про інформаційні технології буде скасовано, і це призведе до наслідків згідно з індійським законодавством", —  заявив молодший міністр інформаційних технологій Раджив Чандрасекар.

У Telegram заявили, що матеріали зі зображенням дітей прямо заборонені його умовами використання.

У YouTube повідомили, що в третьому кварталі 2023 року видалили понад 94 тис каналів і понад 2,5 млн відео через порушення політики безпеки дітей.

Реклама:

У повідомленні уряд також попросив компанії вжити заходів, таких як алгоритми модерації вмісту та механізми звітності, щоб запобігти поширенню матеріалів сексуального насильства над дітьми в майбутньому.

Також читайте: Хочете зіпсувати майбутнє дитини? Публікуйте її фото в соцмережах. Як злочинці за допомогою ШІ руйнують життя

Десятиліття збитковості не заважає йому зростати. Хто фінансує Telegram?

Економічна правда. 

Реклама: