Кабмін виділив Херсону додаткові 335 мільйонів на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 17:59 -
 
фото: мост

Кабмін виділив Херсонській ОВА додаткові майже 335 млрд грн на ліквідацію наслідків підриву РФ греблі Каховської гідроелектростанції.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 6 жовтня, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Наближається зима і роботи з відновлення забезпечення водою та теплом мешканців Херсону потрібно прискорити. Фінансуванням в необхідних обсягах держава забезпечила.

Загалом Уряд виділив сьогодні додатково майже 335 мільйонів гривень на відновлення інфраструктури міста, що постраждала внаслідок терористичного акту на Каховській ГЕС", - заявила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Реклама:

Так, з резервного фонду держбюджету виділяються 186,9 млн грн для відновлення об’єктів водо- та теплопостачання у Херсоні, пошкоджених внаслідок підриву Росією греблі КГЕС.

З них спрямують на відновлення:

  • об’єктів водопостачання - 145,65 млн грн;
  • об’єктів теплопостачання - 41,28 млн грн.

Іншим рішенням уряд виділив 147,98 млн грн на відновлення транспортної інфраструктури в місті, яка постраждала внаслідок підриву греблі ГЕС.

Реклама:

Раніше уряд виділив з резервного фонду державного бюджету додатково майже 980,6 млн грн на здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води для потреб Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Також уряд своїм рішенням 22 серпня виділив додатково 7 млрд грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії для реалізації експериментального проєкту з будівництва магістральних водогонів. Загалом, з урахуванням попередніх асигнувань на експериментальний проєкт виділено 8,5 млрд грн.

Окрім того, раніше Кабмін виділив 120 млн грн Держагенству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою.

Економічна правда

Реклама: