Доходи в'єтнамського VinFast зросли завдяки продажам електромобілів місцевій компанії

Четвер, 5 жовтня 2023, 20:14 -
 
reuters

В'єтнамський виробник електромобілів VinFast заявив, що його доходи у 3 кварталі зросли більш ніж удвічі, причому найбільша частка продажів припала на афілійовану компанію, що належить його засновнику.

Про це пише Reuters.

Так, близько 60% поставок VinFast, або понад 6 тисяч електромобілів, були здійснені Green SM, в'єтнамському оператору таксі та лізинговій компанії, який на 95% належить засновнику VinFast Фам Нят Вионгу,

За останні два квартали на GSM припадало близько двох третин продажів VinFast.

Реклама:

"За три місяці, що закінчилися 30 вересня, дохід VinFast становив 343 млн дол, що на 159% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Чистий збиток збільшився на 33,7% до 623 млн дол.

Компанія має на меті вийти на беззбитковість протягом двох років і запустити свій завод у В'єтнамі на повну потужність до того часу.

На початку цього року GSM запустила першу у В'єтнамі службу таксі на електромобілях з планом запустити 600 електромобілів VinFast. За словами керівництва, компанія також надає послуги з прокату електроскутерів VinFast.

Реклама:

Керівництво компанії також повідомило, що VinFast планує відкрити свій перший франчайзинговий дилерський центр в США до кінця року і розглядає пропозиції від 27 дилерів щодо продажу своїх автомобілів, включаючи другу модель, VF 9, яку компанія планує запустити цього року.

Нагадаємо:

В'єтнамський виробник електромобілів VinFast планує відправити свої перші електромобілі в Європу в цьому році після отримання схвалення регуляторів.

Читайте детальніше про історію VinFast та її власника у статті ЕП: Починав в Україні з "Мівіни", а тепер володіє третім автовиробником у світі. Історія першого мільярдера В'єтнаму

Економічна правда

Реклама: