"Антонов" починає виробництво французького бойового дрона Aarok MALE

Середа, 4 жовтня 2023, 11:10 -
 

ДП "Антонов" і французька компанія Turgis&Gaillard підписали угоду про виробництво на потужностях ДП версії бойового дрона Aarok MALE.

Про це повідомляє La Tribune.

Зазначається, що безпілотник Aarok MALE (Medium Altitude Long Range) у категорії Reaper (5,5 тонни) був одним із сюрпризів на Паризькому авіасалоні в червні.

На сайті Aarok MALE повідомляють, що дрон виконує спостережні та розвідувальні завдання з використанням високоефективних оптико-електронних і електромагнітних датчиків.

Реклама:

Завдяки великій вантажопідйомності Aarok може доставляти зброю протидії й виконувати такі завдання, як безпосередня підтримка з повітря, координація ударів і розвідка, придушення протиповітряної оборони противника. Aarok також може бути невід'ємним елементом протичовнових операцій і пошуково-рятувальних операцій.

Зазначається, що угоду про виробництво дрону на потужностях "Антонова" було підписано під час візиту до Києва міністра Збройних сил Франції Себастьяна Лекорню.

Нагадуємо:

Реклама:

Раніше повідомлялося, що під час візиту до Києва Лекорню, Франція та Україна підписали близько десятка угод про співпрацю в галузі ОПК.

Компанія Turgis&Gaillard була заснована 2011 року для розробки Gerfaut - системи, яка інтегрує високоточні боєприпаси під крилами транспортного літака C-130 Hercules для виконання ударних завдань без модифікації літака. За дванадцять років Група стала стратегічним партнером збройних сил Франції та її союзників, а також найбільших аерокосмічних компаній.

На сьогодні на 9-ти виробничих майданчиках компанії у Франції працює близько 300 інженерів і техніків, її річний оборот становить близько EUR50 млн.

Реклама: