Китайський виробник електромобілів BYD перевершив жовтневі показники Tesla

Понеділок, 30 жовтня 2023, 09:30 -
 
getty images

У жовтні акції китайської компанії з виробництва електромобілів BYD зросли приблизно на 1%, випередивши Tesla, показники якої впали на 17%.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що аналітики підвищили свої прогнози щодо прибутків китайської компанії до рекордно високого рівня з моменту її попереднього квартального звіту цього місяця.

Крім того, видання підкреслює, що BYD, ймовірно, досягла рекордно високих продажів, попри посилення конкуренції та загальне уповільнення попиту китайських електромобілів.

Реклама:

BYD за останній квартал продала понад 822 тис авто, включно з гібридами, що допомогло їй закріпити статус найпродаванішої марки у Китаї.

На початку цього місяця Маск похмурим прогнозом завалитися на світовий сектор електромобілів, заявивши, що зростання відсоткових ставок у США негативно позначилося на його продажах. 

"Результати Tesla також страждають від багатомісячної цінової війни, яку вона ініціювала, намагаючись підігріти попит. Аналітики знижують свої оцінки прибутку на акцію для американського виробника, в той час, як перспективи для BYD зростають", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Також читайте: Електромобілі штовхають ЄС на торговельну війну з Китаєм. Що відбувається?

Економічна правда.

Реклама: