Ексдепутату Кличка оголошено підозру за самовільне будівництво в Дарниці

Понеділок, 23 жовтня 2023, 17:43 -

Ексдепутат Київської міськради самовільно зайняв земельну ділянку в Дарницькому районі столиці, не маючи рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу її у власність чи надання у користування.

Про це повідомляє Київська міська прокурора.

З оприлюдненої прокуратурою фотографії можна стверджувати, що йдеться про депутата Сергія Котвицького - №12 у списку партії "УДАР" на виборах 2015 року, колишнього члена комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради.

 

За даними слідства, за відсутності дозвільних містобудівних документів він побудував певний об'єкт на території споруди, яка використовується в якості місця роздрібного продажу продуктів харчування та інших товарів.

Реклама:

У подальшому на підставі підроблених документів він зареєстрував на них право власності. Хоча земельна ділянка, на якій підозрюваний розмістив самовільно збудовані будівлі площею 858,8 м кв, перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Києва.

Наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Ексдепутат отримав підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва, підробці та використанні офіційного документу (ч. 3 ст. 197-1, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Реклама:

Нагадуємо:

Котвицький вже потрапляв у подібні історії.

Зокрема, у 2014 році його ім'я згадувалося у зв'язку зі скандальною забудовою на столичних Осокорках.

Котвицький заявляв, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро "Осокорки", але називав це будівництво повністю законним.

Тоді у результаті протистоянь поранення отримали 30 активістів та 15 міліціонерів.

Але загалом Котвицький виявився досить немедійною особою. Згадок про нього у ЗМІ вкрай мало.

Реклама: