СБУ ліквідувала корупційну схему в Антимонопольному комітеті

Понеділок, 23 жовтня 2023, 14:36 -

Чиновника Антимонопольного комітету України (АМКУ), який вимагав хабар у підприємців за непритягнення до відповідальності за виявлені порушення, затримано в Києві.

Про це інформують у Службі безпеки України 23 жовтня.

Як зазначають в СБУ, була створена ціла корупційна схема.

"Кіберфахівці Служби безпеки ліквідували корупційну схему у Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету (АМКУ). Затримано посадовця відділу досліджень та розслідувань цієї держустанови, який налагодив злочинний механізм одержання грошей від підприємців", - ідеться в повідомленні відомства в телеграмі.

Реклама:

За інформацією української спецслужби, посадовець вимагав хабарі у представників комерційних структур, щоб проігнорувати виявлені в них порушення антимонопольного законодавства і не вживати щодо них адміністративних санкцій.

"Задокументовано, як держслужбовець "обклав даниною" місцеву компанію, яка займається оптовою торгівлею хімічними засобами і технікою для очистки. За $8 тис. посадовець обіцяв керівнику підприємства "вирішити питання" щодо ненакладення на нього штрафів за порушення, виявлені під час перевірки", - зазначається в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди та затримали під час передачі йому наступного траншу.

Реклама:

Наразі він перебуває під вартою. 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється інформація про можливу причетність до оборудки інших посадовців АМКУ.

Комплексні заходи з викриття корупційної схеми проводилися спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Реклама: