До держбюджету надійшли чергові 1,5 мільярда євро макрофіну від ЄС

Понеділок, 23 жовтня 2023, 13:13 -

Україна 23 жовтня отримала дев’ятий транш у 1,5 мільярда євро в рамках масштабної макрофінансової допомоги від ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"У 2023 році до державного бюджету України надійшло вже 15 млрд євро пільгових позикових коштів МФД. За поточною програмою у 2023 році передбачено фінансування загальним обсягом до 18 млрд євро", - нагадали в відомстві.

У Мінфіні підкреслили, що МФД надається на безпрецедентно пільгових умовах та спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету України. За умовами програми, термін погашення кредиту складає 35 років, а відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту замість України компенсуватиме сторона ЄС.

Реклама:

"Європейський союз є ключовим партнером України. Від початку повномасштабної війни Україна отримала 22,2 млрд євро прямої бюджетної підтримки від ЄС.  Вдячний колегам з ЄС за лідерство у підтримці України та своєчасну фінансову допомогу, що допомагає Уряду України стабільно та у повному обсязі забезпечувати фінансування видатків державного бюджету та підтримувати безперебійне функціонування фінансової системи", — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

У рамках МФД до кінця цього року очікуються ще два транші з урахуванням рівня виконання Україною погоджених сторонами умов структурної політики.

Читайте також: Якщо Штати не допоможуть. Що може Україна без фінансової підтримки Америки?

Реклама:

Економічна правда

Реклама: