Без світла з різних причин залишаються споживачі у 9 областях – "Укренерго"

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 12:35 -
 
Фото: Суспільне Харків

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 419 населених пунктів. Через дощ та вітер є знеструмлені споживачі у Київській області. З технічних причин є знеструмлення споживачів в Одеській області - в обох регіонах ведуться ремонтні роботи.

Про це повідомляє "Укренерго".

У компанії додали, що в Запоріжжі відновили енергопостачання будинку, який постраждав в наслідок ракетного обстрілу 18 жовтня.

"Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

При цьому в четвер, 19 жовтня, середньодобова температура була на 2,4°C вище, ніж 18 жовтня (7,8°C проти 5,4°C). Попри потепління, споживання у період вечірнього максимуму 19 жовтня зберігалось на рівні 18 жовтня.

В "Укренерго" запевняють, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. 

У компанії кажуть, що не бачать для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались.

Реклама:

"Якщо у вас відсутня електроенергія - причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго", - порадили в компанії.

При цьому 20 жовтня імпорт електроенергії здійснюється в вечірні години зі Словаччини. Загальний обсяг 664 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 119 МВт.

Натомість експорт здійснюється до Словаччини в нічні години (період добового мінімуму споживання) з загальним обсягом 950 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 200 МВт.

Економічна правда

Реклама: