Нафта зростає другий тиждень поспіль на побоюваннях ескалації на Близькому Сході

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 09:44 -

 
reuters

Ціни на нафту продовжили зростання в п'ятницю і були на шляху до другого тижня зростання на тлі посилення побоювань, що конфлікт між Ізраїлем і Газою може поширитися на весь Близький Схід і порушити поставки з одного з найбільших світових регіонів-виробників.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 97 центів, або на 1,1%, до 93,35 доларів за барель до 06:03 за Гринвічем.

Реклама:

Американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала 90,37 долара за барель, що на 1 долар, або 1,1%, вище. Термін дії листопадового контракту закінчується в п'ятницю.

Більш активний грудневий контракт на нафту WTI коштував 89,36 доларів за барель, що на 99 центів або 1,1% більше.

Обидва контракти знаходяться на шляху до другого тижневого зростання, оскільки вибух в лікарні в Газі на цьому тижні і очікуване наземне вторгнення ізраїльських військ посилили побоювання щодо розширення конфлікту на Близькому Сході.

Реклама:

"Найбільше занепокоєння викликає те, що ескалація напруженості, яку ми, ймовірно, побачимо у зв'язку з тим, що ЦАХАЛ увійде в Газу на цих вихідних, означає, що ризик длянафти полягає в підвищенні цін", - сказав аналітик Тоні Сикамор.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив військам, зібраним на кордоні Гази в четвер, що незабаром вони побачать палестинський анклав "зсередини", припускаючи, що очікуване наземне вторгнення може скоро початися.

США перехопили ракети, випущені з Ємену в бік Ізраїлю, заявив Пентагон, що додало тривоги щодо розширення конфлікту.

Ціни на нафту WTI можуть зрости до максимуму, який востаннє спостерігався наприкінці вересня на рівні 95,03 дол за барель, якщо вони подолають опір на рівні 91,50 дол, сказав Сикамор.

Ціни на нафту також підтримують прогнози щодо збільшення дефіциту в четвертому кварталі після того, як провідні виробники Саудівська Аравія і Росія продовжили скорочення поставок до кінця року, а також на тлі низьких запасів, особливо в Сполучених Штатах.

Економічна правда

Реклама: