Tesla почне поставки пікапа Cybertruck наприкінці листопада

Четвер, 19 жовтня 2023, 12:28 -
 
reuters

Гендиректор Tesla Ілон Маск попередив про труднощі з нарощуванням виробництва довгоочікуваного електропікапа Cybertruck і оголосив, що поставки почнуться 30 листопада.

Про це пише Reuters.

"Найдорожчий автовиробник світу виробляє седани та спортивні позашляховики, але пропустив сегмент пікапів, який є високоприбутковим і надзвичайно популярним у США.

Очікується, що Cybertruck кине виклик Rivian R1T, Ford F-150 Lightning та General Motors Chevrolet Silverado EV на гарячому ринку електропікапів", - пише агентство.

Реклама:

Маск сказав, що хоче "стримати очікування" щодо цієї моделі, додавши, що компанія може зіткнутися з "величезними труднощами" в нарощуванні виробництва і забезпеченні позитивного грошового потоку.

"Ми вирили собі могилу з Cybertruck", - сказав він під час телефонного дзвінка після того, як автовиробник повідомив про зниження прибутку, частково через нарощування виробництва пікапа.

Компанія заявила, що має можливість виробляти понад 125 тис пікапів щорічно, при цьому Маск додав, що існує потенціал для збільшення цього показника до 250 тисяч у 2025 році.

Реклама:

За його словами, понад 1 мільйон людей зарезервували авто, що передбачає внесення невеликого депозиту.

Деякі аналітики були скептично налаштовані щодо ймовірних продажів, особливо в найближчій перспективі.

"Я б не очікував, що Tesla буде продавати або виробляти де-небудь близько 125 тис пікапів", - сказав стратег з акцій Morningstar Сет Гольдштейн. "Але я думаю, що вони дають нам зрозуміти, яку потужність вони збираються виділити для Cybertruck в міру нарощування виробництва", - додав він.

Очікується, що автовиробник оголосить ціни на Cybertruck на заході на своєму заводі в Техасі 30 листопада.

Компанія, яка виготовила свій перший Cybertruck у липні, у 2019 році очікувала, що ціна автомобіля буде нижчою за 40 тис доларів, але ціни на електромобілі відтоді зросли через підвищення цін на сировину для акумуляторів.

Конкурент R1T коштує від 73 тис дол, а F-150 Lightning - від 50 тис дол.

Економічна правда

Реклама: