Харківську ТЕЦ Павла Фукса передали в управління державі

Вівторок, 17 жовтня 2023, 17:23 -

На 100% статутного капіталу ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", яка з 2012 року по договору концесії з Міненерго на 49 років користується ДП "ТЕЦ-2 Есхар", накладено арешт та передано Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Відповідну ухвалу, яка є в розпорядженні ЕП, 28 вересня постановив Галицький районний суд Львова. 

Підставою для цього є досудове розслідування СБУ кримінального провадження за підозрою бізнесмена Павла Фукса та колишнього голови правління "Альфа-банк Україна" Андрія Волкова в організації схеми з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 ККУ). Третій підозрюваний у справі – Микола Дудник, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків.

Справа, яку розслідують слідчі СБУ Львівської області стосується викупу активів збанкрутілих банків ще у 2016-2017 роках та їх продажу без сплати податків. За версією слідства, в наслідок проведення ланцюга операцій було занижено податок на прибуток підприємств на 98 млн грн, які й недоотримав держбюджет. Щоб підозрювані не змогли продати власні активи, з яких потенційно компенсовуватимуться завдані збитки, на них наклали арешт.

Реклама:

За даними реєстрів ТОВ "ДВ Нафтогазовидобувна компанія" належить двом офшорним компаніям: Co-Investments Ltd (Беліз) та Lattire Business Corp. (Сейшельські острови), а їх кінцевими бенефіціарними власниками є Олександр Кудрявцев та Дар'я Гасан, відповідно. "ТЕЦ-2 "Есхар" не належить та не управляється структурами Павла Фукса. 4 червня 2020 року припинено участь у проєкті. З 27 липня 2023 року у реєстрі відображається інший власник", - повідомили в прес-службі Фукса.

Однак, відповідно до матеріалів слідчих, Фукс навмисне приховував свій зв'язок з "ДВ Нафтогазовидобувна компанія" через згадані офшорні компанії, і саме він опосередковано є її кінцевим бенефіціарним власником.

Також судом арештовані та передані до АРМА 19,69% акцій АТ "Галичфарм" та 15,79% акцій АТ "Київмедпрепарат", власниками яких є ТОВ "Завод-Інвест" та ТОВ "Зелений лан інвест". За даними слідства дві останні входять в групу компаній Investohills Partners, яку правоохоронці пов'язують з Волковим та його наближеними особами.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: