Серіали ймовірно на рік позбавлять грошей з бюджету: "несподівано" кошти спрямують на військових

Понеділок, 16 жовтня 2023, 11:51 -

Верховній Раді запропонують розглянути зміни до проєкту бюджету на 2024 рік, відповідно до яких кошти на виробництво серіалів та на реконструкцію Музею Голодомору будуть спрямовані на інші цілі.

Про це повідомив перший заступник глави фінкомітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

Депутат назвав ці правки "несподіваними"

"Із цікавих несподіванок в рішенні Комітету по бюджету: по-перше, пройшла правка мого колеги Цабаля, якою доручається уряду забрати 445 млн грн з видатків на виробництво серіалів. І відправити ці гроші на програму протезування військовослужбовців", - повідомив Железняк.

Реклама:

По-друге, за його словами, пройшла правка народної депутатки Роксолани Підласої, відповідно до якої 574 млн грн, які призначалися на реконструкцію першої черги Музею Голодомору, спрямують на програму підтримки військових та інших категорій громадян.

"Так це значно більше схоже на військовий бюджет. Тим більше, як ми побачили з розслідування Bihus, деякі кінопродюсери вже теж в мілітарі-тех пішли", - зазначив Железняк.

Нагадуємо:

Реклама:

Минулого тижня Bihus.Infо оприлюднили чергове розслідування щодо колишнього партнера очільника Офісу президента України Андрія Єрмака по кінобізнесу - Артема Колюбаєва.

З'ясувалося. що після приходу Єрмака на посаду в Офіс президента, Колюбаєв очолив Раду з державної підтримки кінематографії. А в останні пів року зумів отримати понад 20 мільйонів гривень на свої кінопродукти.

Водночас влітку 2023 року Колюбаєв увійшов в ще один, новий бізнес. Він, разом з російським режисером українського походження Олексієм Кірющенком ("Моя прекрасна няня", "Свати", "Слуга народу") став співвласником компанії-виробника БПЛА Culver. Продюсер і режисер отримали в компаніях, які входять в Culver, по 5%.

Реклама: