Російський "Росатом" і Буркіна-Фасо домовились про будівництво АЕС

Понеділок, 16 жовтня 2023, 11:30 -
 
reuters

Російська державна атомна компанія "Росатом" і Буркіна-Фасо підписали меморандум про взаєморозуміння щодо будівництва АЕС в регіоні Сахель, що не має виходу до моря.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що атомна електростанція дозволить Буркіна-Фасо задовольнити свої енергетичні потреби.

Угоду підписали у Москві міністром енергетики та шахтної промисловості Буркіна-Фасо Сімоно-П’єр Бусімо та заступник гендиректора "Росатому" Ніколай Спаський.

Реклама:

Угода була укладена на прохання лідера хунти Буркіна-Фасо капітана Ібрагіма Траоре до президента Росії Владіміра Путіна під час саміту Росія-Африка в Санкт-Петербурзі в липні.

"Траоре, який прийшов до влади в результаті військового перевороту у вересні 2022 року, зблизився з Росією, оскільки його відносини з колишньою колоніальною державою Францією погіршуються, а Росія намагається розширити свій вплив в Африці", - пише агентство.

Буркіна-Фасо з населенням понад 20 мільйонів чоловік має встановлену потужність виробництва електроенергії трохи більше 420 мегават.

Реклама:

Меморандум про взаєморозуміння, підписаний у Москві 13 жовтня, не містить подробиць щодо АЕС, її фінансування або графіку будівництва.

Економічна правда

Реклама: