Ferrari дозволить купувати свої автомобілі в США за криптовалюту

Субота, 14 жовтня 2023, 10:40 -

Автовиробник Ferrari почав приймати оплату в криптовалюті за свої спортивні автомобілі в США та поширить цю схему на Європу.

Про це повідомляє Reuters.

У Ferrari заявили, що це рішення було прийнято у відповідь на запити ринку та дилерів, оскільки багато її клієнтів інвестували в криптовалюту.

За словами головного маркетингово і комерційного директора Ferrari Енріко Галлієра, такі запити походять від молодих інвесторів, які збудували свої статки на криптовалютах.

Реклама:

Зазначається, що у першій половині цього року Ferrari відправила понад 1800 автомобілів до свого американського регіону, який включає США.

Відповідно, Ferrari звернулася до одного з найбільших криптовалютних платіжних процесорів, BitPay, для початкового етапу в США, і дозволить здійснювати транзакції в біткойнах, Ethereum та USDC.

Додається, що італійська компанія, яка продала 13 200 автомобілів у 2022 році з цінами від понад 200 тис до 2 млн євро, планує поширити криптосхему на Європу до першого кварталу наступного року, а потім і на інші регіони, де криптовалюти є юридично прийнятим.

Реклама:

Європа, Близький Схід і Африка є найбільшим регіоном Ferrari, на який припадає 46% від загального обсягу поставок автомобілів у першій половині цього року.

Також читайте: Золота "Формула-1": як працює бізнес головних автоперегонів світу

Економічна правда. 

Реклама: