Інвестори із Саудівської Аравії хочуть купити ще один футбольний клуб – ЗМІ

Середа, 11 жовтня 2023, 20:55 -
 
getty images

Група інвесторів, пов'язана з владою Саудівської Аравії, розглядає можливість придбання європейського футбольного клубу, порівняного за масштабами з англійським "Ньюкаслом".

Про це пише The Independent із посиланням на джерела.

За даними видання, група інвесторів визначила іспанську "Валенсію" та французький "Марсель" як найкращі варіанти.

Таким чином саудити хочуть посилит свій вплив на футбольному ринку. До того ж, ЗМІ почали писати, що Саудівська Аравія отримає право на проведення чемпіонату світу з футболу 2034 року

Реклама:

При цьому, за словами співрозмовників, наразі не планується здійснювати жодних придбань через Суверенний інвестиційний фонд (PIF), який також володіє "Ньюкаслом" і чотирма клубами саудівської професійної ліги.

При цьому наразі посередникам вдалося досягти значного прогресу в переговорах.

"Клуби з таким статусом вважаються особливо привабливими через їхню величезну історичну спадщину, а також нещодавні слабкі результати, що означає можливість величезного зростання з відносно обмеженими інвестиціями.

Реклама:

Це вже спрацювало на прикладі "Ньюкасла", який вийшов до Ліги чемпіонів після того, як всього за півтора року витратив 300 мільйонів фунтів стерлінгів, а кульмінацією  підйому став перший за останні 20 років матч Ліги чемпіонів на місцевому стадіоні "Сент-Джеймс Парк", в якому "сороки" розгромили іменитий "ПСЖ", - пише видання.

"Валенсія" вважається більш привабливою, ніж "Марсель", через її присутність у престижнішій іспанській Ла Лізі, але власник клубу Пітер Лім не бажає продавати його до переїзду на новий стадіон, резюмує The Independent.

Читайте також: Скупити всіх. Скільки Саудівська Аравія витрачає на світовий спорт і для чого це їй?

Економічна правда

Реклама: