Акції LVMH впали на 8,5% на тлі уповільнення продажів

Середа, 11 жовтня 2023, 18:35 -
 
Bloomberg

Акції конгломерату LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) впали на 8,5% - це найбільше внутрішньоденне падіння майже за два роки на тлі уповільнення продажів.

Про це пише Bloomberg.

"Заможні покупці, які сприяли перетворенню LVMH на найдорожчу компанію Європи та зробили її засновника найбагатшою людиною світу, демонструють ознаки втоми.

Невтішні показники продажів власника Louis Vuitton і Christian Dior змусили здригнутися індустрію розкоші, яка звикла до зоряного зростання найбільшого у світі постачальника товарів класу люкс", - пише агентство.

Реклама:

Bloomberg додає, що ознаки зниження інтересу до товарів розкоші не є новиною.

"Індустрія вже втратила можливість швидкого росту, коли відновлення економіки Китаю сповільнилося, а попит з боку американських споживачів охолов. З квітня ринкова вартість семи найбільших європейських компаній, що працюють у сфері розкоші, впала на близько 245 млрд доларів", - йдеться у повідомленні.

Минулого місяця LVMH поступилася позицією найдорожчої компанії Європи данському виробнику ліків Novo Nordisk A/S, а її засновник і головний виконавчий директор Бернар Арно на початку цього року опустився на друге місце в рейтингу мільярдерів від Bloomberg після Ілона Маска.

Реклама:

Читайте також: "Вовк у кашемірі": як власник Louis Vuitton Бернар Арно став найбагатшою людиною світу

Економічна правда

Реклама: