Україна отримала 1,15 мільярда доларів гранту від США на соцвиплати й зарплати

Середа, 11 жовтня 2023, 18:03 -
 
getty images

До держбюджету України надійшов грант від США у 1,15 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Кошти є частиною п’ятого додаткового фінансування в рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

"Проєкт має на меті часткову компенсацію видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов’язані зі сферою безпеки і оборони. У 2023 році Україна отримала вже 10,9 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки від США у формі грантів.

Реклама:

Залучене грантове фінансування спрямовується на відшкодування видатків держбюджету, зокрема на виплати за окремими програмами державної соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплати житлово-комунальних субсидій), виплати співробітникам ДСНС та на оплату праці працівників державних органів та педагогічних установ", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, від початку повномасштабної війни до держбюджету України вже надійшло 22,9 млрд доларів США підтримки від Сполучених Штатів.

Нагадаємо:

Реклама:

До державного бюджету 21 вересня надійшли 1,25 мільярда доларів грантових коштів від США через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.

Економічна правда

Реклама: