Бельгія спрямує 1,7 млрд євро на підтримку України завдяки замороженим російським активам

Середа, 11 жовтня 2023, 14:32 -

Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським. 

Він зазначив, що Бельгія продовжить підтримувати Україну за трьома напрямками, з яких перші два – це військова допомога та економічні санкції.

"Третій – це створення Фонду України обсягом 1,7 млрд євро… Джерелом цього фонду стануть мільярдні російські активи, заморожені у Бельгії. Ми в Бельгії маємо оподаткування прибутків цих заморожених активів. Минулого року для нас було чітко зрозуміло, що оподаткування прибутків цих активів має на 100% піти на користь народу України.

Реклама:

Ми робили це минулоріч, і цього року ми зробимо це знову через фонд на 1,7 млрд (євро). Цей фонд буде використаний на придбання військової техніки, гуманітарну підтримку, Європейський фонд миру, макрофінансову допомогу тощо", – зазначив прем’єр.

Перед цим міністерка оборони Бельгії оголосила, що країна відправить в Україну кілька бельгійських винищувачів F-16, починаючи з 2025 року.  

Нагадаємо, у середу Зеленський несподівано приїхав на зустріч міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі.

Реклама:

Також читайте: Заморожені російські активи можуть працювати на Україну вже сьогодні. Як це зробити?

Європейська правда

Реклама: