США і Венесуела ведуть переговори про нові винятки з нафтових санкцій – ЗМІ

Вівторок, 10 жовтня 2023, 19:37
 
reuters

Венесуела і США досягли прогресу в переговорах, які можуть забезпечити пом'якшення санкцій для Каракаса, дозволивши принаймні ще одній іноземній нафтовій компанії брати венесуельську нафту в рахунок погашення боргу, якщо президент Ніколас Мадуро відновить переговори з опозицією в Мексиці.

Про це пише Reuters із посиланням на 5 джерел.

Зазначається, що делегації з Каракаса і Вашингтона провели кілька зустрічей в Досі з минулого року в рамках нових зусиль з вирішення тривалої політичної та економічної кризи у Венесуелі, включаючи обговорення президентських виборів.

Очікується, що окремі переговори між посланцями Мадуро і венесуельської опозиції відбудуться в Мексиці в найближчі тижні, кажуть джерела.

Реклама:

Вашингтон намагається сприяти переговорам між Мадуро та опозицією в країні щодо виборів у Венесуелі та інших вимог. Санкції були введені після переобрання Мадуро у 2018 році, яке багато західних країн вважають фіктивним.

Серед компаній, які можуть отримати гарантійний лист від США на отримання венесуельської нафти в рахунок погашення боргу цього разу, є один з партнерів державної PDVSA по спільному підприємству Maurel & Prom, повідомили джерела.

Представник Maurel & Prom підтвердив, що французька компанія "звернулася з відповідним запитом до американської влади", але відмовився уточнити деталі.

Реклама:

Державний департамент США, міністерства закордонних справ Венесуели і Катару, а також державна компанія PDVSA не відповіли на запити про коментарі.

Економічна правда

Реклама: