МВФ прогнозує для Британії найслабше зростання ВВП серед G7 у 2024 році

Вівторок, 10 жовтня 2023, 19:25 -
 
getty images

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що наступного року економіка Великої Британії буде найповільніше зростати серед країн G7.

Про це пише Reuters.

За оцінками МВФ, ВВП Великої Британії у 2024 році зросте приблизно на 0,6%, що нижче попереднього прогнозу в 1%. Натомість Фонд очікує зростання Німеччини на рівні 0,9% та Франції – 1,3%.

"Слабкий прогноз відображає необхідність для Банку Англії підтримувати високі процентні ставки, щоб приборкати все ще високі темпи інфляції та наслідки різкого зростання цін на енергоносії минулого року", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Зазначається, що у 2023 році прогноз зростання Британії на 0,5% був другим найслабшим для G7 після прогнозованого скорочення на 0,5% для Німеччини.

Видання додає, що прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак перебуває під тиском з боку Консервативної партії, оскільки та вимагає, щоб він знизив податки та підживив економіку перед виборами, які мають відбутися наступного року. 

Нагадаємо: 

Реклама:

Міжнародний валютний фонд очікує зростання ВВП України за підсумками цього року на рівні 2%, у квітневому прогнозі Фонд очікував скорочення української економіки на 3%.

Реклама: