Глава парламентського фінкомітету подав заяву на Кабмін до правоохоронних органів

Вівторок, 10 жовтня 2023, 10:26 -

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся із заявою до правоохоронних органів на Кабінет міністрів.

Це випливає з допису Гетманцева у його телеграм-каналі.

"Звертаюся із заявою до правоохоронців", - зазначив глава фінкомітету Верховної Ради.

Він пояснив, що причиною стала затримка Кабінетом міністрів ухвалення підзаконних актів на виконання закону, покликаного ліквідувати схеми із заниження митної вартості експортних сировинних товарів.

Реклама:

"Верховна Рада ще в лютому цього року ухвалила закон №2957-ІХ, покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику тощо), які експортуються з України, та зменшення розміру вивізного мита, яке підлягає сплаті... Водночас минуло вже сім місяців із дня введення закону в дію, а "віз і нині там", - написав він у телеграм-каналі в понеділок.

Гетманцев уточнив, що за погодженням із Мінекономіки, відповідальним за ухвалення підзаконних актів, було визначено, що закон буде введено в дію тільки з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, для того, щоб уряд встиг розробити відповідні підзаконні акти.

"У кожної проблеми є прізвище. Тому хочу запитати у шановних чиновників, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані збитки державі у війну і відшкодує їх? Звертаюся із заявою до правоохоронців", - додав Гетманцев.

Реклама:

Нагадуємо:

Згідно з даними Держмитслужби, платежі до держбюджету в межах сплати вивізного мита за перше півріччя 2023 року становили 436,5 млн грн за загального експорту 19,4 млрд доларів.

Реклама: