Цілями атаки безпілотників 1 жовтня на Смоленськ та Сочі були авіаційні об'єкти - ЗМІ

Неділя, 1 жовтня 2023, 13:30 -
 

Атака безпілотників 1 жовтня на російські міста Смоленськ та Сочі прийшлася на авіазавод та аеропорт.

Такі висновки випливають із повідомлень російських ЗМІ.

Про руйнування російська влада традиційно не повідомляє.

Так, Міністерство оборони Росії 1 жовтня близько дев'ятої години ранку повідомило, що над Смоленською областю чергові засоби російської протиповітряної оборони збили три безпілотні літальні апарати, а через 40 хвилини – що перехоплено ще два БпЛА. Губернатор Смоленської області написав у Telegram, що обійшлося без потерпілих та руйнувань.

Реклама:

Водночас російський телеграм-канал "Агентство. Новости" пише, що в Смоленську безпілотник атакував завод держкорпорації "Тактичне ракетне озброєння".

"Це випливає з опублікованих очевидцями відео, які проаналізувало "Агентство". На відео чути постріли зі стрілецької зброї перед вибухом, що, ймовірно, спростовує заяву Міноборони про ураження силами ППО всіх безпілотників у Смоленській області", - йдеться в повідомленні.

Станом на 13-00 за київським часом мер Смоленська закликав жителів міста не виходити на вулицю та утриматися від заміських поїздок через атаки безпілотників.

Реклама:

Також про збиття одного БПЛА заявили у Сочі.

Через це в місцевому аеропорті 14 рейсів було затримано на деякий час, а один скасований. Шість рейсів було перенаправлено на запасні аеродроми.

Згодом аеропорт відновив свою роботу.

Реклама: