У Кличка вкотре обіцяють налагодити температурний режим в громадському транспорті

Середа, 6 вересня 2023, 17:48 -

Міський голова Києва Віталій Кличко підтримав петицію киян з вимогою зобов’язати Киїпастранс вмикати влітку кондиціонери в громадському транспорті.

Про це йдеться у відповіді Кличка, оприлюдненій на сторінці петиції.

"Повідомляю про підтримку ініційованої Вами петиції. ... Починаючи з 2015 року однією з обов’язкових технічних вимог до громадського транспорту, яке закуповує місто Київ, визначено наявність систем кондиціонування", - зазначає Кличко.

Водночас, констатує він, на сьогодні з 1141 одиниці рухомого складу, який працює на маршрутах міського пасажирського транспорту загального користування, системами кондиціювання повітря обладнано лише 499 одиниць, зокрема, 69 одиниць тролейбусів, 107 одиниць трамваїв, 323 одиниці автобусів.

Реклама:

Нагадуємо:

В липні 2021 року Київська міська адміністрація розробила новий договір "Про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування", згідно з яким граничний температурний режим, який перевізники повинні забезпечити в салоні влітку, повинен становити не більше 22 градусів, а взимку не менше 15.

Водночас вже тоді було незрозуміло, яким буде механізм контролю дотримання водіями нових правил. Хто перевірятиме роботу водіїв, та куди звертатися пасажирам у разі виявлення порушень, повідомлено так і не було.

Реклама:

У листопаді 2021 року в Києві вкотре заборонили роботу громадського транспорту без опалення у міжепідемічний період 2021/2022 років. Відповідне розпорядження, яке в частині опалення фактично дублювало раніше представлений столичною владою договір "Про організацію перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування", підписав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Реклама: