Ціни на нафту стабільні: проблеми Китаю компенсують очікуване скорочення поставок

Вівторок, 5 вересня 2023, 09:30 -
 
reuters

Ціни на нафту у вівторок майже не змінилися, оскільки дані про те, що економіка Китаю все ще бореться з відновленням після пандемії, нівелювали очікування щодо продовження скорочення поставок провідними членами ОПЕК+ Саудівською Аравією і Росією.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад впали на 9 центів, або на 0,10%, до 88,91 долара за барель. Жовтневі ф'ючерси на американську нафту WTI виросли на 34 центи, або на 0,4%, до 85,89 доларів о 03:15 за Гринвічем.

Реклама:

Очікується, що Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення в жовтні, а Росія представить нову угоду про скорочення поставок ОПЕК+ на цьому тижні, за словами її віце-прем'єр-міністра.

Москва вже оголосила, що скоротить експорт на 300 тис барелів на добу у вересні, після скорочення на 500 тис барелів на день у серпні. Очікується, що Ер-Ріяд також перенесе добровільне скорочення на 1 млн барелів на добу на жовтень.

"З огляду на очікування ринку, малоймовірно, що обидва виробники відмовляться від продовження угоди і таким чином ризикують розпродажем на ринку", - зазначають аналітики ING в аналітичній записці для клієнтів.

Реклама:

Причини

З іншого боку, опитування приватного сектора показало у вівторок, що активність у сфері послуг в Китаї зростала найповільнішими темпами за останні вісім місяців, оскільки слабкий попит продовжував дошкуляти другій найбільшій економіці світу, а заходи стимулювання не змогли суттєво пожвавити споживання.

Аналітики кажуть, що ринки врахували нещодавні зусилля Китаю зі стимулювання економіки, нівелювавши підтримку від очікуваного скорочення поставок нафти.

В Японії, третій найбільшій економіці світу, витрати домогосподарств у липні впали на 5% порівняно з попереднім роком, що є глибшим за прогнозоване падіння на 2,5%, триває вже п'ятий місяць падіння.

Екномічна правда

Реклама: