Прокуратура веде тяжбу з Приватбанком за землі в Буковелі

Понеділок, 4 вересня 2023, 11:40 -

В Яремчанському міському суді Івано-Франківської області розглядаються дві справи за позовом прокуратури щодо повернення і державну власність земельних ділянок в Буковелі.

Про це розповіли в Приватбанку.

"7 вересня у Яремчанському міському суді Івано-Франківської області відбудеться чергова спроба забрати через суд у державного Приватбанку ділянки у Буковелі, які, за твердженнями прокуратури, вибули з власності держави понад 20 років тому", - йдеться в повідомленні.

Загалом в Яремчанському міськсуді розглядаються дві справи за позовом обласної прокуратури - до Поляницької сільської ради Надвірнянського району, фізичних осіб та ПриватБанку, третіх осіб ТОВ "Зірка Буковелю" та НБУ щодо повернення земельних ділянок в с. Поляниця, що належать Приватбанку, у державну власність в особі Державного агентства лісових ресурсів.

Реклама:

За словами юристів ПриватБанку, "склалася парадоксальна ситуація", коли представники державної влади зі спливом більш ніж 20 років, намагаються захистити інтереси держави, позбавивши державний банк права власності не лише на землю, але й на майно, що були набуті ним у законний спосіб на підставі.

"Ця справа може призвести до втрати права власності банку на об'єкти курортного комплексу "Буковель", що завдасть значних збитків державі в особі державного банку", - розповіли в Приватбанку.

Нагадуємо:

Реклама:

Буковель — один з найбільших гірськолижних курортів східної Європи, розташований в Україні в Карпатах на території села Поляниця.

У грудні 2016 внаслідок націоналізації ПриватБанку частина курорту Буковель перейшла у власність держави.

У жовтні 2018 державну частку було виставлено на продаж.

Інша частина Буковеля, згідно з даними реєстрів, належать особам, пов'язаним з колишнім партнером Ігоря Коломойського - Ігорем Палицею. Так, через засновників ТОВ "Буковель" значаться Оксана Палиця. Серед кінцевих бенефіціарів - Оксана та Захар Палиці.

Реклама: