Цього тижня суди розглянуть три справи за участю Коломойського і Боголюбова проти Приватбанку

Понеділок, 4 вересня 2023, 10:50 -

З 5 по 7 вересня в українських судах відбудеться розгляд трьох справ, в яких Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов намагаються відстояти свої бізнес-інтереси, що зазначли втрат після націоналізації Приватбанку.

Про це повідомляє Приватбанк.

"Цього тижня державний Приватбанк має низку важливих судових засідань, пов’язаних із ексвласниками банку – Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим. Це питання захисту інтересів держави, економічної безпеки та верховенства права", - йдеться в повідомленні.  

Націоналізація Приватбанку

Реклама:

Так, 5 вересня Північний апеляційний суд м. Києва розгляне позов ексакціонера Приватбанку Геннадія Боголюбов, який знову намагається через суд скасувати його націоналізацію.

"Колишні власники продовжують вимагати  скасувати націоналізацію, від моменту якої минуло вже майже 8 років. Це чергова справа ексвласників, які фактично довели Приватбанк до неплатоспроможності, повернути собі банк", - зазначають в держбанку. 

Цей позов до Приватбанку та низки інших учасників націоналізації був поданий у жовтні 2020 року. Однак, він досі перебуває на стадії підготовчого засідання. 

Реклама:

"Юристи Приватбанку переконані, що опонент не зацікавлений у розгляді справи та сприяє її безпідставному затягуванню, адже провадження про скасування націоналізації мали б бути автоматично закриті/скасовані на підставі висновків Великої Палати Верховного Суду України щодо правомірності застосування норм Закону №590, так званого "антиколомойського закону", - зазначають в Приватбанку.

Кредит Нікопольського заводу феросплавів 

5 вересня Північний апеляційний суд м. Києва розгляне позов Нікопольського заводу феросплавів проти Приватбанку. Завод Коломойського вимагає в суді припинити кредитний договір з Приватбанком "як виконаний". 

"Цей позов є штучним і поданий НЗФ як компанією з орбіти колишніх власників банку з єдиною метою - встановити юридичні факти в судах України, щоб спробувати перешкодити розгляду позовів, ініційованих Міністерством юстиції США, завадити кримінальному розслідуванню проти колишні власників у США, а також саботувати розгляд справи Приватбанку в США (685 млн доларів плюс відсотки) і в Ізраїлі (600 млн доларів плюс відсотки)", - йдеться в повідомленні. 

У Приватбанку наголошують, що вони впевнені у своїй позиції в цій справі і не припинять відстоювати справедливість.

Готель "Мир"

6 вересня Північний апеляційний суд м. Києва  розгляне апеляцію Кабміну у справі – готелю "Мир". 

"Компанії Коломойського та Боголюбова позбавили Приватбанк права власності на майно вартістю в декілька сотень мільйонів гривень. Кабінет Міністрів, як єдиний акціонер банку, це оскаржує", - розповіли в Приватбанку. 

Так, Кабінет Міністрів подав апеляційну скаргу на рішення господарського суду м. Києва від 28 липня 2021 року, яким визнано недійсним договір іпотеки та позбавлено Приватбанк права власності на готель "Мир" - багатомільйонний об'єкт нерухомості у Голосіївському районі м. Києва.

Реклама: