Нафта дорожчає на тлі обмеження поставок ОПЕК+

Понеділок, 4 вересня 2023, 09:18 -
 
getty images

Ціни на нафту зросли, оскільки основні виробники обмежили поставки, а Федеральна резервна система США, ймовірно, не підвищуватиме відсоткову ставку.

Про це пише Reuters.

Так, листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 3 центи до 88,58 дол за барель. Жовтневі ф'ючерси на американську нафту WTI виросли на 9 центів до 85,64 дол за барель.

За словами виконавчого віце-президента Acme Investment Advisors Сугандха Сачдева, ціни на сиру нафту зростали в першу чергу через очікування додаткового скорочення поставок з боку найбільших нафтовидобувних країн - Росії та Саудівської Аравії.

Реклама:

"Росія вже заявила, що скоротить експорт на 300 тис барелів на добу (б/д) у вересні, після скорочення на 500 тис б/д у серпні. Очікується, що Саудівська Аравія також перенесе добровільне скорочення на 1 млн барелів на добу на жовтень", – йдеться в повідомленні.

Крім того, генеральний директор Vitol Рассел Харді сказав, що світовий ринок нафти повинен стати менш напруженим в найближчі шість-вісім тижнів через технічне обслуговування нафтопереробних заводів, але поставки кислої нафти з високим вмістом сірки залишатимуться обмеженими.

У США зростання кількості робочих місць у серпні набрало обертів, але рівень безробіття зріс до 3,8%, а зростання заробітної плати сповільнилося, що свідчить про погіршення ситуації на ринку праці та зміцнює очікування того, що ФРС не буде надалі підвищувати відсоткові ставки цього місяця.

Реклама:

Водночас у Китаї виробнича активність у серпні несподівано зросла, про що свідчать дані опитування PMI у виробничому секторі від Caixin, що зменшило певний песимізм щодо економічного здоров'я найбільшого світового імпортера нафти.

Проте інвестори продовжують очікувати на більш суттєві кроки для підтримки проблемного сектору нерухомості, який був одним з головних гальм китайської економіки з моменту її виходу з пандемії.

Економічна правда. 

Реклама: