Росіяни обстріляли ТЕЦ на півдні, є нові пошкодження в мережах обленерго

Четвер, 28 вересня 2023, 12:39 -

Станом на ранок 28 вересня через бойові дії та з інших причин без світла на ранок залишається 404 населені пункти - у середу через обстріл РФ зазнала пошкоджень теплоелектроцентраль в південному регіоні.

Про це повідомляє пресслужба держкомпанії.

Зазначається, що у середу, 27 вересня, вечірній максимум споживання був на рівні відповідного показника вівторка 26 вересня.

Ввечері 27 вересня в результаті масованого обстрілу ворогом зазнала пошкоджень ТЕЦ в південному регіоні.

"Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії обмежувалась робота вітрових та сонячних електростанцій в денні години з 10:30 до 15:20. Триває планова ремонтна кампанія на енергоблоках електростанцій", - йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що у четвер є імпорт електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 131 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 54 МВт.

Реклама:

Експорт здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 5 305 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 430 МВт.

При цьому через бойові дії та з інших причин без світла залишається 404 населені пункти.

Через бойові дії є нові пошкодження в мережах обленерго Донеччині, Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини.

"На Донеччині також знеструмлено два вуглевидобувних підприємства. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових", - резюмували в компанії.

Реклама:

Виправлено.

У першій версії новини ЕП з посиланням на "Укренерго" вказувала, що ворог пошкодив ТЕС. Згодом в Міненерго уточнили, що пошкоджень зазнала не теплоелектростанція (ТЕС), а теплоелектроцентраль (ТЕЦ).

"Міністерство енергетики України не підтверджує інформацію про обстріл у ніч на 28 вересня однієї з ТЕС у жодній частині країни. Усі теплові електростанції, які розташовані на контрольованій Україною території, - у роботі. Вони активно готуються до нового опалювального сезону - тривають ремонти та відновлення після обстрілів минулої зими.

На жаль, минулої ночі під час обстрілу було пошкоджено ТЕЦ (теплоелектроцентраль) в одному з міст на півдні країни. Зокрема, сталося загоряння складу. Силами рятувальників пожежу вдалося загасити. ТЕЦ на момент обстрілу не працювала", – зазначили в Міненерго.

Економічна правда

Реклама: