Болгарія хоче на рік відкласти відмову від російської нафти

Четвер, 28 вересня 2023, 11:06

Депутати економічного комітету парламенту Болгарії вирішили, що закон про відмову від російської нафти буде введений в дію поступово, починаючи з 1 жовтня 2024 року, а не в 30-денний термін. 

Про це повідомляє Болгарське національне радіо. 

Два тижні тому економічний комітет у першому читанні ухвалив законопроект, який передбачав відмову від російської нафти у 30-денний термін.

Проте, виступаючи перед комісією, міністр економіки Богдан Богданов заявив, що введення заборони на ввезення російської нафти на передбачений поки що 30-денний термін призведе до стрибка цін на паливо.

Реклама:

"Реалістичний термін для скасування відступу – це 12 місяців, або 1 жовтня 2024 року. За 30-денного терміну ризики високі. Я не можу точно передбачити, якими будуть ціни, але вони зростуть значно, і з'являться можливості для спекуляцій і, можливо, навіть дефіцит палива", - заявив міністр.

Відповідне рішення є частиною другого читання законопроекту, який пропонує нашій країні скасувати відступ, але остаточне рішення буде прийнято на пленарному засіданні. 

Нагадаємо:

Реклама:

Раніше повідомлялось, що Болгарія погрожувала не підтримати новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії, якщо для неї не зроблять виняток у запропонованій забороні на покупку російської нафти.



Реклама: