Австралія продовжила на два роки штрафні мита на імпорт товарів з РФ і Білорусі

Вівторок, 26 вересня 2023, 10:25 -
 
getty images

Уряд Австралії продовжив дію штрафних мит на товари, імпортовані з Росії та Білорусі, ще на два роки, до жовтня 2025 року.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ країни.

"Австралія тісно співпрацює з міжнародними партнерами, щоб змусити Росію понести витрати через цільові санкції і торговельні заходи, які зменшують здатність Росії фінансувати свою незаконну і аморальну війну в Україні.

Додатковий 35-відсотковий тариф на російський імпорт був вперше запроваджений у квітні 2022 року", - заявили у міністерстві.

Реклама:

Там додали, що разом із забороною на імпорт золота та енергоносіїв він суттєво вплинув на торгівлю між країнами.

Так, у другій половині минулого року імпорт з Росії впав більш ніж на 95% у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року.

"Австралія знову закликає Росію негайно вивести свої війська з української території, а Білорусь - припинити підтримку безглуздої війни Росії.

Реклама:

Австралія підтверджує нашу непохитну підтримку суверенітету України та українського народу", - заявила голова МЗС Австралії Пенні Вонг.

"Росія не може розраховувати на вигоди від міжнародної торгівлі, коли її дії порушують міжнародне верховенство права. Ми продовжуємо економічний тиск на Росію і Білорусь, продовжуючи застосування додаткового тарифу на товари з цих країн ще на 24 місяці", - додав міністр торгівлі та туризму Дон Фаррелл.

Економічна правда

Реклама: