UPS починає боротися з крадіжками посилок за допомогою штучного інтелекту

Понеділок, 25 вересня 2023, 14:40 -

Найбільша у світі служба експрес-доставки, американська United Parcel Service (UPS), розробила програмне забезпечення (ПЗ) на основі штучного інтелекту, що допомагає запобігти крадіжкам посилок під час доставки.

Про це повідомляє CNBC.

"Технологія UPS використовує історичні дані та алгоритми машинного навчання, щоб призначити кожному місцезнаходженню "показник достовірності доставки", який оцінюється за шкалою від одного до 1,000", - йдеться в повідомленні.

Спеціальне ПЗ під назвою DeliveryDefense використовує дані про відправлення за останні два роки.

Реклама:

Що нижчий підсумковий бал, то вища ймовірність, що залишену на ґанку посилку буде викрадено. У цьому разі одержувачу буде рекомендовано забрати її самостійно в одній із торгових точок ритейлера-відправника або в пункті самовивозу UPS.

Зазначається, що хоча середня вартість вкрадених відправлень становить лише близько 50 доларів, сукупний збиток одержувачів вже сягнув 2,4 млрд доларів.

У 2022 році було вкрадено 260 мільйонів доставлених пакетів, порівняно з 210 мільйонами посилок роком раніше. В цілому, за оцінками, 79% американців стали жертвами піратів під'їзду торік.

Реклама:

"Завдяки завчасному виявленню та розв'язанню потенційних проблем дані DeliveryDefense підвищують упевненість в успішній доставці", - заявив президент UPS Capital Марк Робінсон.

18 жовтня UPS запускає вебверсію DeliveryDefense для малого та середнього бізнесу - якраз до пікового сезону святкових перевезень.

Водночас UPS уже сьогодні пропонує нову послугу, яка дозволяє споживачам відправляти пакунки до спеціальних пунктів, щоб забезпечити безпечну доставку.

Але UPS AI не безплатний. Користування DeliveryDefense коштує від 3,000 доларів США на місяць. Для більш широкого кола малих підприємств, яким буде запропонована вебверсія в жовтні, послуга підписки буде стягуватися щомісяця, починаючи з 99 доларів.

Реклама: