Найбільша угода в ігровій індустрії наближається до схвалення у Британії

П'ятниця, 22 вересня 2023, 17:20 -
 
getty images

Процес придбання корпорацією Microsoft роззробника ігор Activision Blizzard за 69 млрд доларів, схоже, подолає останню перешкоду регуляторів після того, як антимонопольні відомства Великої Британії дали зрозуміти, що вони схвалять останні кроки Microsoft.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що британське Управління з конкуренції та ринків (CMA) задовольнило рішення Microsoft продати частини прав на хмарні ігри компанії французькій Ubisoft Entertainment. Це дасть змогу зберегти конкуренцію в секторі. Рішення буде ухвалено до 6 жовтня.

"Цей крок являє собою приголомшливий поворот для угоди, яка зіткнулася із занепокоєнням антимонопольних регуляторів, включаючи первинне вето з боку Великої Британії навесні.

Реклама:

Угода набула несподіваного імпульсу після того, як Microsoft виграла судовий спір з Федеральною торговою комісією США щодо цієї угоди. У травні Європейський Союз схвалив угоду. Це залишило CMA як єдину перешкоду, що залишилася", - пише агентство.

"Це нова і суттєво відмінна угода, яка зберігає хмарну дистрибуцію цих важливих ігор в руках сильного незалежного постачальника Ubisoft, а не під контролем Microsoft", - сказав Колін Рафтері, старший директор з питань злиття в CMA.

Раніше CMA наклало вето на угоду, заявивши, що вона може призвести до підвищення цін, зменшення вибору та інновацій для британських геймерів. За словами регулятора, нова пропозиція означає, що Microsoft не може обмежувати доступ до ключового контенту Activision у власному хмарному ігровому сервісі або приховувати ці ігри від конкурентів.

Реклама:

"У Британії сторони, ймовірно, пішли далі, щоб отримати дозвіл регулятора, ніж в інших країнах", - сказав юрист з антимонопольного права британської юридичної фірми Fladgate Алекс Хаффнер.

Виконавчий директор Microsoft Бред Сміт заявив, що компанія продовжить працювати над тим, щоб отримати остаточне схвалення для закриття угоди до 18 жовтня.

"Попереднє схвалення CMA злиття має вирішальне значення для закриття угоди", - написав генеральний директор Activision Боббі Котік.

Читайте детальніше про угоду між Microsoft і Activision Blizzard в статті ЕП: Ігри на 70 мільярдів. Як найбільша угода в історії Microsoft змінить ринок геймінгу

Економічна правда

Реклама: