Польща розслідує діяльність OpenAI щодо порушення норм про захист персональних даних

Четвер, 21 вересня 2023, 20:21 -
 
reuters

Польський регулятор розслідує діяльність компанії OpenAI за скаргою на те, що її чат-бот ChatGPT порушує закони Європейського Союзу про захист даних.

Про це пише Reuters.

"Раніше OpenAI вже зіткнувся щонайменше з другим колективним позовом у федеральному суді Сан-Франциско за нібито порушення законів про конфіденційність. Компанія не відповіла на запити про коментарі, коли про позов стало відомо на початку цього місяця", - пише агентство.

"Справа стосується порушення багатьох положень про захист персональних даних, тому ми попросимо Open AI відповісти на низку запитань", - сказав президент Управління захисту персональних даних Польщі (UODO) Ян Новак.

Реклама:

За даними UODO, неназваний скаржник заявив, що OpenAI не виправив неправдиву інформацію про нього, яка була згенерована ChatGPT.

Скаржник заявив, що не зміг з'ясувати, які з його персональних даних були оброблені компанією, і отримав ухильні та неправдиві відповіді на питання.

OpenAI не одразу відповіла на електронний запит агентства про коментар.

Реклама:

Крім випадків порушення конфіденційності, технологічні компанії, включаючи Microsoft, OpenAI, Google і Stability AI, нещодавно постраждали від судових позовів через "вишкрібання" захищених авторським правом матеріалів і персональних даних з усього інтернету для навчання своїх генеративних систем ШІ.

На початку цього року ChatGPT від OpenAI став найбільш швидкозростаючим споживчим додатком в історії, досягнувши 100 мільйонів активних користувачів у січні, всього через два місяці після запуску. 

Економічна правда

Реклама: