Tesla пропонує Індії побудувати завод з виробництва акумуляторів – Reuters

Четвер, 21 вересня 2023, 19:11 -
 
getty images

Компанія Tesla розробила плани з виробництва і продажу систем зберігання акумуляторів в Індії і представила пропозицію посадовцям, які шукають стимули для будівництва заводу.

Про це пише Reuters із посиланням на два джерела.

"Ілон Маск продовжує наполегливо намагатися увійти в Індію.

На нещодавніх зустрічах у Нью-Делі Tesla запропонувала підтримати можливості зберігання акумуляторів в країні за допомогою Powerwall - системи, яка може зберігати енергію від сонячних панелей або мережі для використання вночі або під час відключень", - розповіли джерела на умовах анонімності.

Реклама:

Зазначається, що Tesla вже кілька тижнів веде переговори про створення в Індії нового заводу з виробництва електромобілів (EV), який випускатиме автомобілі вартістю близько 24 тис доларів США, причому переговори відбуваються під безпосереднім наглядом прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Хоча і Tesla, і індійський уряд залишаються зацікавленими в цій пропозиції, і Нью-Делі продовжує її розглядати, немає впевненості, що план буде реалізовано, сказав один із співрозмовників.

За словами другого джерела, пропозиція Powerwall є частиною планів американської компанії щодо розширення присутності в Індії, яка виходить за рамки електромобілів.

Реклама:

За його словами, Tesla прагне знайти в Індії як приватних, так і промислових клієнтів для своїх систем зберігання акумуляторів.

"Буде потрібно велике калібрування на рівні політики. Tesla має намір мати бізнес Powerwall в Індії", - сказав співрозмовник.

Ні Tesla, ні головний речник індійського уряду, ні міністерство торгівлі не відповіли на запити про коментарі.

Читайте також: Менше слів, більше Делі: як Індія прагне забрати в Китаю статус "фабрики світу"

Економічна правда

Реклама: