Три мобільні оператори Фінляндії зупиняють продажі смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії

Четвер, 21 вересня 2023, 14:59 -

Три великі мобільні оператори Фінляндії - Telia, DNA та Elisa, зупиняють продажі смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє фінське видання SuomiMobiili.

"Невдоволення роботою Xiaomi зараз сильніше, ніж раніше, особливо в серед представників операторів", - пише видання.

Так, оператор Elisa скоротив асортимент пристроїв Xiaomi у своїй мережі. Він не зайняв більш різку позицію щодо припинення продажу продукції Xiaomi, оскільки, як стверджують у компанії, пристрої Xiaomi все ще мають попит.

Реклама:

Продукція Xiaomi зникає і в мережі DNA, запасів не поповнюють.

А за словами директора підрозділу пристроїв Telia Маркку Саранпяя, компанія на цей час відмовилася від співпраці з Xiaomi, і нові моделі більше не будуть доступні. Проте Telia вирішила розпродати наявні на складі пристрої.

Невдоволення сильною присутністю Xiaomi в Росії також можна помітити в тому, що фінські ритейлери посилюють контроль над китайським виробником.

Реклама:

Старі моделі Xiaomi все наявні в торгівлі, але нових моделей ритейлери не закуповують.

"Ми розпродаємо наявні запаси продукції Xiaomi. Схоже, нові моделі не з’являться в асортименті", – сказав виданню менеджер групи продуктів Veikon Kone Ярі Оялехто.

Нагадуємо:

Xiaomi – один із китайських виробників, який відкрито продовжив працювати на російському ринку, попри війну в Україні.

Багато західних компаній офіційно пішли з Росії, але китайська компанія Xiaomi значно збільшила продажі в країні. За даними різних дослідницьких компаній, Xiaomi навіть піднялася до позиції лідера ринку.

У квітні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) України назвало китайську компанію Xiaomi міжнародним спонсором війни. Наразі це перший виробник телефонів, який потрапив до цього списку.

Реклама: