Німеччина може ввести заборону на технології Huawei і ZTE у мережах 5G

Середа, 20 вересня 2023, 17:15 -
 
reuters

Міністерство внутрішніх справ Німеччини планує змусити телекомунікаційних операторів скоротити використання обладнання китайських компаній Huawei і ZTE у мережах 5G.

Про це пише Reuters з посиланням на джерело в уряді.

Міністерство хоче запровадити зміни в мережах 5G після того, як огляд ринку показав залежність Німеччини від двох китайських постачальників.

За словами джерела, міністерство розробило поетапний підхід, щоб уникнути занадто великих перебоїв, до 2026 року.

Реклама:

Оператори негайно розкритикували ці пропозиції, в той час як Huawei в Німеччині назвала це "політизацією" кібербезпеки в країні.

"Такий підхід матиме негативний вплив на цифрову трансформацію в Німеччині, гальмуватиме інновації та значно збільшить витрати на будівництво та експлуатацію мереж для операторів", - йдеться в заяві компанії. "В результаті німецькі споживачі будуть змушені нести додаткові витрати", - кажуть в Huawei.

Deutsche Telekom назвав термін до 2026 року нереалістичним, порівнявши його з тривалими спробами Великої Британії накласти обмеження на Huawei, і попередив про можливе падіння якості обслуговування клієнтів.

Реклама:

Telefonica Deutschland заявила, що розгляне можливість вимагати відшкодування збитків від німецького уряду, а також звернутися до суду.

Згідно з опитуванням телекомунікаційної консалтингової компанії Strand Consult, на Huawei наразі припадає 59% мереж 5G RAN у Німеччині.

Міністерство внутрішніх справ хоче представити свій підхід уряду з наступного тижня, але може зіткнутися з опором з боку міністерства цифрових технологій через побоювання, що це може вплинути на і без того повільний прогрес Німеччини в галузі цифровізації.

Представник міністерства цифрових технологій заявив, що жодного рішення ще не прийнято, додавши, що важливо забезпечити стабільний, швидкий і доступний доступ до мобільного інтернету.

Німеччина вважається відстаючою у впровадженні інструментарію ЄС щодо заходів безпеки для мереж 5G. Ці заходи були узгоджені три роки тому, щоб обмежити використання постачальників, яких блок вважає "високоризиковими", зокрема Huawei і ZTE, через побоювання щодо можливого саботажу або шпигунства. Обидві компанії заперечують, що їхнє обладнання становить загрозу безпеці.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини і посольство Китаю не відповіли на запити про коментарі.

Економічна правда

Реклама: