У 2023 році кіберзлочинність коштуватиме Німеччині 206 мільярдів євро 

Субота, 2 вересня 2023, 10:52
 
getty images

Німеччина може втратити 206 млрд євро у 2023 році через крадіжку ІТ-обладнання та даних, а також цифрове та промислове шпигунство і саботаж.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з даними опитування Bitkom, яке включає понад 1000 компаній, збитки перевищують позначку у 200 млрд євро вже третій рік поспіль.

Крім того, близько трьох чвертей опитаних компаній зазнали цифрових атак за останні 12 місяців, що на 84% менше, ніж у попередньому році.

Реклама:

Близько 52% опитаних ствердно відповіли на запитання чи кібератаки загрожують існуванню їхньому бізнесу. Минулого року ця цифра становила 45%, а два роки тому - 9%.

"З компаній, які зазнали атак, у 70% були викрадені конфіденційні дані - це на 7 відсоткових пунктів більше, ніж у попередньому році. Аналогічно, 61% компаній піддавалися шпигунству за цифровими комунікаціями, що на 4 відсоткових пункти більше, ніж минулого року", – йдеться в повідомленні. 

Загалом Німецька економіка є дуже привабливою мішенню для злочинців і ворожих держав. Щобільше, межі між організованою злочинністю та контрольованими державою суб'єктами розмиті 

Реклама:

Нагадаємо:

Елітна група північнокорейських хакерів таємно зламувала комп'ютерні мережі російської компанії "НПО Машинобудування", що виробляє гіперзвукові ракети.

Корпорація Microsoft заявила про злам хакерською групою, що діє з території Китаю, облікових записів електронної пошти, пов’язаних у тому числі з держустановами у Західній Європі.

Економічна правда.

Реклама: