Витоку чутливої інформації за час великої війни не було – Федоров

Субота, 16 вересня 2023, 18:00 -

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що за період великої війни витоку сенситивної для українців інформації не сталося.

Про це він розповів під час форуму для медійників "Редколегія. Саміт", передає Укрінформ.

"Постійно відбивають кібератаки. Не було жодного витоку сенситивної інформації за півтора року великої війни. Я думаю, що ми правильно зробили "домашню роботу" перед тим, як запускати "Дію" взагалі", - сказав Федоров.

Він підкреслив, що при створенні застосунку спеціально використовували таку архітектуру, щоб не зберігати персональні дані громадян. Також були розроблені правила, як повинен функціонувати реєстр, щоб там делегувалася кожна дія.

Реклама:

За його словами, Мінцифри до початку активної фази війни сформувало команду, яка постійно "атакує" державні ресурси. Це дає можливість шукати вразливі місця та напрацьовувати механізми протидії, такі як можливість взяти дані у хмарі та продовжити працювати у випадку, коли буде знищено певну  інфраструктуру.

"Наприклад, у перший день ракета потрапила біля центру бекапів, і він був знищений. Але робота тривала", - розповів міністр.

Федоров додав, що українські фахівці також постійно атакують ресурси ворога. "Багато інформації дістаємо з реєстрів РФ. Ми просто публічно про це часто не пишемо", – розповів він.

Реклама:

Економічна правда.

Реклама: