У російському Іжевську торгові центри перетворюють на підприємства з виробництва дронів

П'ятниця, 15 вересня 2023, 20:30 -
 
фото: The Insider

У російському Іжевську вже третій торговий центр закривають, щоб організувати там виробництво дронів.

Про це пише видання The Insider, яке посилається на дані Telegram-каналу громадського руху "Удмуртія проти корупції". 

Зазначається, що підприємців, які орендували приміщення в ТРК "Столиця", просять звільнити їх до 15 жовтня. Раніше були закриті "Італмас" і "Новий дім".

"Спочатку нас вигнали з "Італмасу", зараз виганяють зі "Столиці". Через кожен такий захід ми відчуваємо стрес, великі витрати і втрату планованої виручки. В Іжевську все менше торгових майданчиків, де підприємці можуть спокійно працювати без ризику для бізнесу.

Реклама:

Це дуже сумно. У кожному торговому центрі і на кожному новому місці ми робимо ремонт власним коштом, ці ремонти нам ніхто, природно, не відшкодовує під час переїзду", - розповів один із підприємців.

За даними руху "Удмуртія проти корупції", торгові центри "Столиця" та "Італамас", розташовані поруч один з одним, купила компанія "Аероскан". Згідно з даними бази СПАРК, ТОВ "Аероскан" зареєстровано в Москві - на сайті компанії йдеться, що вона займається впровадженням безпілотних авіаційних систем для бізнесу.

У ТЦ "Новий дім" розмістилося науково-виробниче об'єднання "Іжевські безпілотні системи" ("ИжБС"), дочірня структура концерну "Калашников". 

Реклама:

Раніше повідомлялось, що підприємство оголосило набір конструкторів, технологів і робітників. На сторінці "ИжБС" у "ВКонтакте", створеній у серпні, йдеться про розробку підприємства - безпілотник "Гранат-4". "ИжБС" внесено до санкційних списків США, Великої Британії, України та кількох інших країн.

Економічна правда

Реклама: