В ООН розповіли, як працює програма з розмінування земель українських фермерів

П'ятниця, 15 вересня 2023, 12:38 -

ООН нещодавно запустила в Україні програму для фермерів, які мають до 300 гектарів землі та стикаються з необхідністю її розмінування.

Про це  повідомив речник Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) Савіано Абреу в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Програма була запущена спільно з Всесвітньою продовольчою програмою і Продовольчою та сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй.

"Це програма для фермерів, які мають максимум 300 гектарів землі та стикаються з проблемою забруднення вибухонебезпечними предметами. Ми допомагаємо їм розчистити землю, щоб вони могли відновити діяльність. У нас є й інші проєкти підтримки протимінної діяльності, але ця, на мій погляд, досить цікава", - розповів Абреу.

Реклама:

У межах цього проєкту ООН допоможе українським фермерам не тільки відновити свою діяльність, а також зобов'язується купувати частину їхньої продукції для гуманітарної допомоги.

"Підбиваючи підсумок, це виглядає так: я розміную вашу землю, я даю вам ресурси для відновлення вашої діяльності, а потім купую принаймні частину того, що ви виробляєте, щоб забезпечити продовольчу допомогу тут або за межами країни. У такий спосіб це гарантує, що фермери матимуть дохід, а люди матимуть доступну їжу", - зазначив Абреу.

Програму вже було започатковано в Харківській області, й планується найближчими місяцями розширення діяльності на Херсонську та Миколаївську області.

Реклама:

Заявки від фермерів приймаються через місцеву владу.

Нагадуємо:

В ООН очікують погіршення гуманітарної ситуації в Україні й розраховують надати допомогу 11 млн українців до кінця року.

Реклама: