США запровадили санкції проти 5 турецьких компаній, які допомагали РФ обходити обмеження

Четвер, 14 вересня 2023, 17:45 -
 
reuters

CША запровадили санкції проти п'яти турецьких фірм, котрі допомагають РФ уникати санкцій.

Про це йдеться на сайті Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC).

Як пише Reuters із посиланням на високопоставленого представника Мінфіну США, ці фірми, серед яких судноплавні і торгові компанії, звинувачені в наданні допомоги в ремонті підсанкційних суден, пов'язаних з Міноборони Росії, і сприянні передачі "товарів подвійного призначення".

Вони стали частиною більш широкого пакету санкцій проти Росії, що включає санкції проти більш ніж 150 компаній.

Реклама:

"Протягом останніх 18 місяців ми ділилися своїм занепокоєнням з турецьким урядом і приватним сектором та інформували їх про значні ризики ведення бізнесу з тими, проти кого ми ввели санкції і хто пов'язаний з російською війною", - сказав на умовах анонімності представник Мінфіну США.

Так, до санкційного списку додали компанії Margiana Insaat Dis Ticaret та Demirci Bilisim Ticaret Sanayi - за словами американського відомства, вони були серед тих, на які покладалася Росія при імпорті "вкрай необхідних товарів подвійного призначення для забезпечення її неспровокованої агресивної війни в Україні".

У Мінфіні США заявили, що перша компанія здійснила сотні поставок підсанкційним російським підприємствам, котрі є частиною ланцюга поставок для виробництва військових безпілотників, що використовуються у війні в Україні.

Реклама:

А друга - відправляла до Росії датчики та вимірювальні інструменти.

Також санкції ввели проти компанії Denkar Ship Construction за надання послуг з судноремонту суднам компанії, пов'язаної з Міністерством оборони Росії.

Санкції також торкнуться турецького суднобудівного агентства ID Ship Agency та його власника Ількера Догруйола, а також компанії CTL Limited, яка, за словами Держдепартаменту, є посередником, що постачає електронні компоненти американського та європейського походження компаніям у Росії.

Загалом широкий пакет санкцій націлений на російську промислову базу, морський сектор і постачальників технологій, а також на підприємства, що виробляють і ремонтують російські системи озброєнь.

Економічна правда

Реклама: