Підготовка до опалювального сезону входить у фінальну стадію – Шмигаль

Вівторок, 12 вересня 2023, 18:15 -
 
фото: урядовий портал

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що підготовка енергооб'єктів до осінньо-зимового періоду входить у фінальну стадію - зокрема, за його словами, відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два відремонтують до старту опалювального сезону.

Про це він заявив під час засідання уряду 12 вересня.

"Атомні електростанції. Відремонтовано 7 атомних енергоблоків, ще два стануть у стрій до старту опалювального сезону. Загальна їхня потужність складе 7,8 ГВт. Робимо важливий крок до енергонезалежності – на Рівненській АЕС почали завантажувати нове ядерне паливо компанії Westinghouse замість російської монополії на подібні види палива.

Європа разом з Україною повинні усунути РФ з цього ринку, щоб позбутися енергетичної загрози", - зазначив Шмигаль.

Реклама:

За його словами, Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків теплових електростанцій, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності.

Він додав, що відремонтовано майже 80% обладнання теплоелектроцентралей. Тривають інтенсивні ремонти - в уряді запевняють, що вони завершаться вчасно.

Крім того, відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів ГЕС потужністю майже 2,3 ГВт, додав прем'єр.

Реклама:

"За даними Міненерго, загалом у систему вже додано 804 МВт із запланованих додаткових 1,7 ГВт потужностей", - резюмував він.

Також, за словами Шмигаля, до зими готові 15,2 тис котелень, близько 84% тепломереж, 78% центральних теплопунктів, понад 80% житлових будинків, 86% шкіл, дитсадків та лікарень. Він зазначив, що за місяць має бути 100%.

Також Шмигаль заявив, що у місцевих бюджетах достатньо коштів для завершення усіх підготовчих робіт до настання холодів.

Читайте також: Наступна зима буде не менш складною, ніж попередня. До чого готуватися?

Економічна правда

Реклама: