РФ скасувала знижки на добрива для Індії через скорочення світових поставок – ЗМІ

Вівторок, 12 вересня 2023, 17:15 -
 
Reuters

Російські компанії перестали пропонувати Індії такі добрива, як діамонійфосфат (DAP), за зниженими цінами через скорочення світових поставок після того, як минулого року стали найбільшими постачальниками в цю країну.

Про це пише Reuters із посиланням на 3 джерела на ринку.

"Рішення російських компаній у серпні запропонувати добрива за ринковими цінами може збільшити витрати Індії на імпорт і тягар субсидій на тлі зростання світових цін, оскільки провідний експортер, Китай, намагається скоротити закордонні продажі", - пише агентство.

"Знижок немає", - сказав високопоставлений представник галузі в Нью-Делі, який бере участь у переговорах із закордонними постачальниками.

Реклама:

"Російські компанії пропонують добрива за ринковими цінами", - сказав посадовець, відмовившись назвати своє ім'я через делікатність питання.

Імпорт індійських добрив з Росії зріс на 246% до рекордних 4,35 млн тонн у 2022/23 фінансовому році, що завершився 31 березня, оскільки постачальники надавали знижки до світових ринкових цін на DAP та інші добрива.

"Агресивні" продажі Росії в минулому році підірвали частку індійського ринку для інших експортерів добрив, включаючи Китай, Єгипет, Йорданію та Об'єднані Арабські Емірати.

Реклама:

"Російські компанії пропонували DAP зі знижками до 80 доларів (за тонну). Однак зараз вони не пропонують знижок навіть на 5 доларів", - сказав інший представник індійської компанії.

Поточна ціна на російський DAP  для індійських покупців становить приблизно 570 доларів за тонну, це така ж ціна, яку пропонують іншим азійським покупцям, повідомив російський представник галузі.

Світові ціни на добрива стрімко зростали протягом останніх двох місяців, що ускладнило для індійських компаній накопичення запасів на майбутній зимовий сезон, коли попит на DAP зростає для вирощування пшениці, сказав представник компанії з виробництва добрив, що базується в Мумбаї.

У липні світові постачальники пропонували карбамід за ціною близько 300 доларів за тонну, але зараз він коштує 400 доларів за тонну. Ціни на діаммонійфосфат у липні становили близько 440 доларів за тонну, додав він.

Економічна правда

Реклама: