"Укрнафтобуріння" в першому півріччі отримало 700 мільйонів прибутку

Вівторок, 12 вересня 2023, 14:57 -

Передане в управління "Укрнафти" ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" за перше півріччя отримало 700 мільйонів гривень прибутку, в другому півріччі він може зрости майже втричі.

Про це повідомив гендиректор "Укрнафти" Сергій Корецький у Facebook.

Він нагадав, що з моменту, коли Кабмін підтримав пропозицію АРМА щодо передачі корпоративних прав ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння" в управління ПАТ "Укрнафта", пройшло 2 місяці. Акти приймання-передачі активів компанія підписала вже 7 липня.

За словами Корецького, зараз "Укрнафтобуріння" під управлінням "Укрнафти" працює стабільно та ефективно, а компанією керує професійний менеджмент, в. о. голови правління було призначено Олега Мальчика.

Реклама:

"У першому півріччі 2023 року компанія отримала 700 млн грн прибутку. Маємо підстави вважати, що за результатами другого півріччя "УНБ" зможе заробити майже в три рази більше", - впевнений керівник Укрнафти.

З липня компанії вдалося усунути технологічні недоліки і запустити 88-му свердловину. Після закінчення буріння отримали приплив високонапірної пластової води з верхніх горизонтів. 

Також було проведено ремонт та водоізоляційні роботи. А отже, збільшили видобуток на 170 тис кубометрів газу та 30 тонн конденсату на добу.

Реклама:

Корецький наголосив, що як передбачено укладеними договорами з АРМА, 90% чистого прибутку буде передано на користь держави.

Нагадуємо:

Антимонопольний комітет України 29 червня дозволив передачу однієї з найбільших газовидобувних компаній "Укрнафтобуріння" в управління переданій державі "Укрнафті".

Реклама: