Нафта подешевшала на тлі скорочення виробничої активності в Китаї

Четвер, 31 серпня 2023, 11:03 -

Ціни на нафту 31 серпня знизились на тлі скорочення виробничої активності в Китаї та очікування інвесторів на дані про споживання в США.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту Brent на жовтень впали на 9 центів, або 0,1%, до 85,77 дол за барель до 06:30 GMT. Більш активний листопадовий контракт впав на 10 центів, або 0,1%, до 85,14 дол.

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate на жовтень знизилися на 6 центів, або 0,1%, до 81,57 дол.

Що вплинуло на ціни

Виробнича активність Китаю знову знизилась в серпні, що посилило занепокоєння щодо слабкості другої за величиною економіки світу.

Реклама:

Більш жорсткий прогноз пропозиції нафти в США підтримав ціни на попередній сесії, але це суперечило занепокоєнням щодо попиту.

Інвестори придивляються до показників інфляції, виміряних особистими споживчими витратами США, які будуть опубліковані в четвер. 

Аналітики очікують, що Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на 1 мільйон барелів на день третій місяць поспіль у жовтні, додавши до скорочень ОПЕК+ на чолі з Росією.

Тим часом США знизив темпи зростання ВВП до 2,1% у минулому кварталі з 2,4%, заявлених минулого місяця.

Федеральна резервна система США може припинити цикл підвищення процентної ставки, якщо ринок праці та економічне зростання продовжуватимуть сповільнюватися нинішніми темпами.

Реклама: