Резніков призначив відповідального за тилове забезпечення ЗСУ

Вівторок, 29 серпня 2023, 13:02 -
 

Міністр оборони Олексій Резніков призначив кримськотатарського громадського діяча Арсена Жумаділова керівником агентства з ресурсного забезпечення ЗСУ.

Про це повідомив сам Жумаділов на своїй сторінці в фейсбук.

Наразі Агенція існує лише на папері. А з Жумаділовим підписано контракт терміном на 3 роки.

"Не поспішайте вітати. Сподіваюсь, привітаєте за три роки, коли підбиватиму підсумки виконаного контракту, країна матиме системне рішення з забезпечення війська, а держава - ще одну якісно функціонуючу інституцію" - написав новопризначений голова Агенції ресурсного забезпечення армії при МО.

Реклама:

Жумаділов розповів про найближчі плани.

Найперше - внесення Міністерством проєкту постанови на уряд, якою останній має визначити Агенцію відповідальним виконавцем бюджетної програми.

"Її ухвалення ми планували на початок липня, але швидкість руху проєктів документів в нетрях міністерства іноді падає до від'ємних значень", - написав Жумаділов.

Реклама:

Основний стратегічний виклик, за його словами, це - переосмислення функції тилового постачання для потреб ЗСУ з "закупили - передали" у "закрили потреби наших військових".

Йдеться не тільки тендери без корупції (це базова гігієна, умова, без якої немає сенсу продовжувати будь-що), але й чітке прогнозування та планування, політика в сфері якості та її контроль при прийманні товару, розподіл та доступ військовослужбовців до належного забезпечення, сталість системи безвідносно персоналій та стійкість до шоків.

Нагадуємо:

Новостворена агенція має вже восени розпочати закупівлю амуніції, палива, харчування та інших ресурсних речей, необхідних для армії.

Арсен Жумаділов — державний управлінець, кримськотатарський громадський діяч. Старший викладач кафедри політології в Національному університеті "Києво-Могилянська академія". Має значний досвід у розбудові державних інституцій, реформуванні публічних закупівель. Перший обраний на конкурсі керівник ДП "Медичні закупівлі України".

У квітні 2023 року очолив команду реформи закупівель у сфері оборони у межах Офісу підтримки змін при Міністерстві оборони України.

Реклама: