Компанії Бубки уклали нові контракти з окупантами попри свіже кримінальне провадження – ЗМІ

Понеділок, 28 серпня 2023, 20:47 -
 

Попри відкрите влітку кримінальне провадження за підозрою у пособництві державі-агресору, Сергій Бубка лишається членом НОК України, а російські компанії, якими він володіє разом із братом, укладають нові контракти з окупантами.

Про це повідомляє Bihus.Info.

На початку липня журналісти повідомили, що російська фірма "Монблан", яка належить Бубці та його брату Василю, працює на тимчасово окупованих територіях та продає пальне терористам.

Реклама:

Розслідувачі з'ясували, що у травні 2023-го року компанія уклала офіційні контракти з окупантами на постачання пального на понад 800 тисяч рублів.

Як зазначають в Bihus.Info, після виходу сюжету СБУ відкрила кримінальне провадження.

При цьому сам Бубка жодним чином не прокоментував знайдені розслідувачами документи.

Реклама:

Водночас міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який паралельно є президентом НОК (до листопада 2022-го року на цій посаді був Бубка), заявив, що одразу поговорив з олімпійським чемпіоном: "Бубка Сергій Назарович відповів, що він готує позов до суду, буде захищати свою честь".

Проте в Bihus.Info підкреслили, що за півтора місяці жодного позову від Бубки до них не надійшло. А російські компанії, де він значиться співзасновником, за даними журналістів, продовжили співпрацювати з окупантами. 

У Bihus.Info підкреслюють, що знайшли ще два свіжих контракти, які підтверджують цю співпрацю.

Так, 27 липня "Фірма Монблан" уклала угоду ще на 73 тисячі рублів - компанія за ці гроші продає пальне так званому казначейству так званої "ДНР". Схема така, як і в попередніх контрактах: продають талони, які можна використати на заправках "Монблану", пояснює Bihus.Info.

"Ще один новий контракт терористи підписали з іншою російською компанією, де офіційно співвласниками також є Сергій Бубка та його брат. Йдеться про фірму "Спортивный клуб Сергея Бубки", основний вид діяльності якої зараз торгівля. Це також клон української компанії, яка була створена Бубками ще в 90-их роках у Донецьку", - йдеться у розслідуванні.

Повідомляється, що 3 липня "Спортивный клуб Сергея Бубки" з так званим медичним відділом так званого міністерства внутрішніх справ так званої "ДНР" підписали контракт на 2 тисячі 250 рублів. За ці гроші компанія має поставити окупантам гумові кліше для печатки.

При цьому, додають журналісти, в російських реєстрах світиться російський податковий номер Сергія Бубки.

"Справжній і станом на зараз активний. Якщо вірити порядку формування таких кодів, то він був виданий у Криму, в Євпаторії", - зазначають розслідувачі.

Вони нагадують, що, попри оприлюднені документи, відкриті кримінальні провадження та суспільний резонанс, Бубка досі лишається членом НОК. 

У відповідь на запит Bihus.Info у НОК заявили, що не можуть виключити Бубку з організації, оскільки він є членом Міжнародного олімпійського комітету.

"Відповідно до Олімпійської хартії та Статуту НОК Бубка С.Н. як член МОК має бути включений до складу членів НОК та Виконкому НОК", - заявили в НОК.

У НОК зазначили, що вже відправили запит до Міжнародного олімпійського комітету.

 "За наявною в НОК інформацією, Етична комісія МОК ознайомлена з вищезазначеними матеріалами. На даний час відповіді по суті порушених питань не надходило", - йдеться у відповіді на запит.

Економічна правда

Реклама: