РФ на тлі санкцій витратить майже $7 мільярдів з резервного фонду Путіна на порятунок авіапрому

Понеділок, 28 серпня 2023, 19:30 -
 
тасс

Російська влада обговорює можливість виділити з Фонду національного добробуту (ФНД), який було створено під керівництвом президента РФ Путіна, понад 650 млрд рублів (6,8 млрд доларів) на проєкти в галузі авіапрому.

Про це пише "Интерфакс" із посиланням на джерело.

При цьому більшу частину цієї суми, близько 410 млрд рублів, можуть виділити на довгострокову (до 2030 року) програму оновлення парку літаків і вертольотів ФДБУ "Спеціальний льотний загін "Росія"", яке обслуговує президента РФ Путіна та інших російських високопосадовців.

Решта 240 млрд рублів, за словами джерела видання, можуть піти на розширення виробництва цивільних повітряних суден, двигунів і агрегатів для всієї галузі загалом.

Реклама:

На які саме виробничі програми, коли і через який механізм передбачається виділяти кошти з ФНД, співрозмовник не уточнив. Підтримка розширення випуску літаків Ту-214 у розмірі 42 млрд рублів, яку раніше анонсував прем'єр-міністр РФ Мішустін, розглядається окремо, каже джерело.

Після вторгнення РФ в Україну Велика Британія, США, ЄС та інші країни запровадили обмеження на польоти російських авіакомпаній. Євросоюз ввів також заборону на експорт до Росії товарів і технологій, що використовуються в авіаційній та космічній галузі, а також заборону на страхування та технічне обслуговування товарів, пов'язаних з цими галузями. 

Економічна правда

Реклама:
Реклама: